Notícies

Destacat

S’acosta la Festa Major’23!

Tot just queda un mes per la Festa Major de Sant Miquel de 2023 i jo, el Camell, ja estic ben neguitós. Fa mesos que veig els meus amics passejant pel local tot fent reunions, manteniment i tasques diverses per tenir-ho tot ben lligat per la setmana de la Festa Major que, com sempre, arriba carregada d’activitats i actes diferents per a tots els públics!

Atenció:

Actes infantils

Desperta el Camell

L’acte infantil dels Amics del Camell per excel·lència. Dissabte abans de Festa Major els més menuts de la Vila podran despertar el Camell al Pati de Ca n’Ametller gaudint d’una gimcana de jocs i activitats amb el Camell com a centre d’interès.

Caldrà fer una petita aportació de 3€ per infant per realitzar les activitats i obtenir l’obsequi final. Aquesta aportació ajudarà als Amics del Camell a sufragar les despeses dels actes de la Festa Major.

Al pati també hi trobareu una barra de bar amb begudes fresques i alguna cosa per picar i una botiga on equipar-te amb tot el que necessites per gaudir al màxim dels actes de foc!

Dona el xumet al Camell

El dissabte de Festa Major al matí podreu venir a veure el Camell a la Plaça de la Llibertat. Els més menuts podran donar el xumet al Camell per demostrar que ja s’han fet grans i rebran un diploma i un obsequi a canvi.

Al xumet, també hi trobareu tot el que necessiteu per gaudir dels Corre-cuites de la tarda i del vespre!

Actes de foc

Corre-cuita del Petit Camell

El Petit Camell sortirà pel carreró del Camell (l’Enric Granados) per empaitar els culs dels més menuts i menudes de la vila.

Com sempre, el Petit sortirà acompanyat dels Grallers de Molins de Rei interpretant “La Presó del Rei de França” de la Companyía Elèctrica Dharma i farà el recorregut habitual pels carrers més cèntrics i continuarà sorprenent a tots els participants. Si l’acompanyeu fins a l’església, podreu fer-vos una foto de grup a les escales amb tots els camellaires!

Tot i que és un acte infantil, els Amics del Camell demanem que no es portin cotxets d’infants per evitar al màxim les caigudes i accidents que provoquen. Cal venir equipats i preparats per a l’acte, tenint en compte que no deixa de ser un acte de foc amb corredisses. Respecteu la Normativa de Seguretat de l’entitat en tot moment!

Les Matines de Sant Miquel

Com és tradició, el Camell sortirà del seu cau a les 6.00h del matí per despertar i empaitar els molinencs i molinenques el dia de Sant Miquel. Abans hauran passat els Timbalers del Camell pels carrers més cèntrics per avisar de l’arribada imminent de la bèstia.

El Camell farà el seu recorregut habitual acabant també al Pati de Ca n’Ametller, on descansarà tan sols un dia. Cal consultar la Normativa de Seguretat per poder participar, però també si sou veïns d’algun carrer del recorregut.

Corre-cuita del Camell i Sarau d’Espurnes

42è Corre-cuita del Camell i Sarau d’Espurnes.

El Camell tornarà a irrompre a la Plaça de la Vila des del carreró del Camell (Enric Granados) a ritme de “La Presó del Rei de França”, de la Companyia Elèctrica Dharma, aquesta vegada enllaunada. Tot i que la cançó que sona actualment a la Plaça va ser gravada a la mateixa plaça quan, en motiu del 40è aniversari, la banda va venir a tocar en directe durant la sortida del Camell.

El Camell farà el recorregut habitual pels carrers de la vila i la distribució de la Plaça de l’Ajuntament serà la dels darrers anys. Estan prohibits els cotxets d’infants a tota la plaça i durant tot el recorregut. La ZONA DE FOC és la zona per on passen Camell i Diables, així com també on crema la traca del Sarau d’Espurnes. Tot i així, res impedeix que les espurnes arribin a la ZONA DE NO FOC, cal venir ben protegit independentment d’on vulgueu col·locar-vos. També és molt important consultar la Normativa de Seguretat abans de venir o si ets veí dels carrers del recorregut.

Així doncs, aprofitem aquest article per recordar que tots els Amics del Camell som persones voluntàries que vetllem pel bon funcionament del Corre-cuita i de tots els actes que organitzem, però que no podem preveure ni evitar els comportaments irresponsables del públic. Cal actuar sempre amb seny i prudència i gaudint de la festa!

Cartell dels Actes camellaires de la Festa Major de Sant Miquel 2023 (Miquel Pellicer)

El Camell va a Cardedeu

Aquesta setmana el Camell sortirà de Molins de Rei, altra vegada, per anar a Cardedeu el proper 1 de juliol a participar de la Nit del Foc.

El Camell farà un petit Corre-cuita pels carrers del centre de Cardedeu després de la Llegenda del Verro que interpeten els Diables de Cardedeu i seguit dels Diables de Granollers, que també faran el seu correfoc.

Tothom qui vulgui venir està convidadíssim a córrer el Camell i, sobretot, a sopar abans a la Plaça al sopar popular que organitzen els amics dels Diables de Cardedeu! Si ho voleu podeu comprar els tiquets per al sopar anticipadament en aquest enllaç: https://www.eventbrite.com/e/entradas-festa-del-foc-cardedeu-658452929437

Després del Corre-cuita i el Correfoc hi haurà festa popular amb en Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

També és important que tinguem presents les normes de seguretat, no serem a Molins, però la normativa de seguretat és la mateixa!

Camell League

Aquest cap de setmana l’entitat ha celebrat un torneig de futbol sala amb unes normes ben divertides i originals, amb equips formats per camellaires de totes les seccions: portadors, timbalers, diables, bombers, cuiners, suport…

Ha estat una jornada de cohesió molt divertida i necessària que tothom ha gaudit al màxim. A continuació teniu un resum!

@camellmolins

Avui els meus camellaires han gaudit de la Camell League! Un dia divertit i diferent per fer pinya. Doneu-li un parell d’anys que li farà ombra a la Kings League. Agafeu forces per Festa Major camellaires! 🔥🧡 I si voleu gaudir-me abans, ens veurem l’1 de juliol a Cardedeu. camellmolins somcamell focfocfoc somculturapopular femculturapopular culturapopularcatalana

♬ original sound – CamellMolins – CamellMolins

El Camell va al Palau Sant Jordi

El Camell crema el Palau Sant Jordi per celebrar els 50 anys als escenaris de la Companyia Elèctrica Dharma.

El dissabte 22 d’abril de 2023 la Companyia Elèctrica Dharma va celebrar els seus 50 anys als escenaris al Palau Sant Jordi de Barcelona i va convidar el Camell a participar-hi.

Després de diverses visites de la banda a la Plaça de l’Ajuntament per acompanyar el Camell a la sortida del Corre-cuita de Festa Major (25è i 40è aniversari de la bèstia), ara ha estat el Camell qui ha acompanyat l’Elèctrica Dharma a tancar el seu gran concert.

El Camell va irrompre a la pista del Palau Sant Jordi amb la Presó del Rei de França, més coneguda a Molins de Rei com “la cançó del Camell”, ja que és la cançó que històricament ha acompanyat la sortida de la bèstia des del 1983, l’any en què sortia la cançó.

Des de l’Instagram del Camell es va fer una retransmissió en directe de l’espectacle on es veu clarament l’emoció de tots els camellaires que hi van poder participar:

https://www.instagram.com/p/CrWrnqIoYYb/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

TV3 va fer una retransmissió del concert on també hi apareix la nostra actuació i la podeu veure a continuació:

Si el que voleu és recuperar el concert sencer, podeu fer-ho a TV3alacarta: Concert 50 anys Companyia Elèctrica Dharma

El ViuMolins va fer una crònica de l’esdeveniment: “El Camell crema el Sant Jordi pel concert del 50è aniversari d’Elèctrica Dharma”

Des d’aquí volem tornar a donar les gràcies a l’Elèctrica Dharma per voler que hi fóssim i per fer-ho possible. Per a nosaltres ha estat un gran honor i un moment molt i molt especial! FORÇA DHARMA I PER MOLTS ANYS!