Petit Camell

El Petit Camell és la reproducció de la bèstia de foc de Molins de Rei adaptada a infants i joves de fins a 16-18 anys. Els Petits Amics del Camell organitzen una reproducció a petita escala del Correcuita del Camell, el Ball del Camell i l’Empaitaculs de Carnaval.

Correcuita del Petit Camell Festa Major 2022 · Vídeo Pol Sedó
Festa Major 2018 – Imatge Héctor Hernández

La secció desenvolupa les mateixes activitats que el Camell, però amb la particularitat que són els mateixos nens i nenes que participen activament dels Correcuites i altres activitats de la colla. Sempre, evidentment, amb l’acompanyament dels adults responsables.


Orígens

La bèstia va ser construïda al llarg de l’any 2016 al mateix local dels Amics del Camell i va treure el cap per primera vegada a la Festa Major del 2016 pel carreró del Camell, l’Enric Granados, com el Camell.

L’objectiu principal de la creació de la bèstia és el d’acostar la festa als més menuts i fer-los partícips de les tradicions culturals més arrelades al nostre país i, sobretot, a la Vila de Molins de Rei.


Construcció i funcionament de la bèstia

A l’hora de construir la bèstia els constructors van tenir únicament en compte la imatge i proporcions de la bèstia original. Així doncs, el Petit Camell és una reproducció a escala del seu pare, el Camell.

A dins hi van el mateix nombre de portadors/es que en el Camell original; 6 portadors/es i un aixecador/a de cap. I fora; dos portadors/es de cap situats als costats del cap, un portador/a de cua i quatre cordes que van al voltant del Petit Camell guiant els portadors/es de dins.

Tots aquests personatges són nens i nenes en edats compreses entre els 9-10 anys fins als 13-14 anys i amb una alçada mínima fins a les espatlles de 105 cm. Els adults són els responsables en tot moment del bon funcionament de l’acte i dels infants que hi participen.


Carnaval

El Petit Camell també reprodueix el Ball del Camell i l’Empaitaculs en un format infantil i accessible als més menuts des del Carnaval del 2017.

Com el Camell, el Petit també surt a empaitar la Petita Aristocràcia de l’Esbart Dansaire acompanyat per la música del Ball del Camell arranjada per a l’ocasió.


Timbalers del Petit Camell

Els Timbalers del Petit Camell són un grup d’infants que acompanyen fidelment la bèstia infantil en tots els seus actes. Al contrari dels Timbalers del Camell, aquests van darrere la bèstia per poder-la gaudir. Són els més menuts de l’entitat!

Timbalers del Petit Camell Festa Major 2021 – Fotografia Guillem Urbà
 
traca2