Història d’una Recuperació

L’any 1979, durant el primer pregó de la democràcia, després del final de la dictadura franquista, els tres pregoners; Jaume Romeu, Josep Lluís Revenga i Miquel Rius, van fer esment del Camell i van proposar-ne la reconstrucció.

Imatge del pregó del 1979 amb els tres pregoners

Dos anys després d’aquell pregó es reuneix a La Peni un grup reduït de persones que formarien el grup fundador: la Núria Arús, l’Anna Parés, en Pere Rodón i l’Eduard Segura.

Aquest petit grup inicial s’anirà ampliant de mica en mica i es formaran diverses comissions que s’encarregaran de diferents aspectes que calia abordar: la recerca de material escrit a l’Arxiu Municipal i arxius privats, materials per a la construcció, l’economia, les relacions amb l’Ajuntament, el disseny dels vestuaris, les compres…

Imatge de la construcció del Camell l’any 1981 – Imatge d’arxiu Amics del Camell

Havia començat la recuperació de la bèstia! Evidentment, una recuperació adaptada a les exigències i materials de l’època.

Finalment, el dia 26 de setembre de 1981 a les 7 de la tarda sortia per primera vegada el Camell, pel carreró del Camell (Enric Granados), en una plaça de la Vila plena de gom a gom.

Xcamell
Camellaires davant de la bèstia abans de la sortida – Imatge d’arxiu Amics del Camell
 
traca2