Carnestoltes

CORRE-CUITA CARNESTOLTES (Empaitaculs del Camell)

Podríem dir que la sortida més important de la nostra bèstia és per Carnaval, ja que són els seus orígens. Així doncs, per Carnaval la cosa va diferent.

Per Carnestoltes, s’escenifica la història dels orígens del Camell mitjançant el “Ball del Camell” que consta de tres parts diferenciades entre si:

  • La primera part correspon al ball de màscares de l’aristocràcia, que tenia lloc als palaus o als castells.
  • La segona part correspon als esparriots, que esgarrien el ball de l’aristocràcia i inicien el ball del poble al so de les gralles i el tamborí.
  • Quan aquest ball està molt engrescat, surt la bèstia per començar la tercera part i culminar el ball. El Camell surt per sorpresa espantant a la gent, traient molt de foc per la boca i per la cua. Després, es calma i comença a ballar ell sol, al so de la música feixuga de la tuba.

La música del ball és el més important i, tenint en compte la manca de referències de la composició antiga, es va demanar expressament a Julià Canals que, a partir de les característiques musicals del segle XIX, elaborés la partitura del Ball del Camell.



Després, sortiran els diables i començarà el recorregut:

CARNESTOLTES

Aquest recorregut no és en cap cas el definitiu, pot veure’s sotmès a canvis per diversos motius. En aquest cas, les modificacions s’anunciaran a través de les xarxes socials de l’entitat i a l’apartat de notícies d’aquesta mateixa pàgina web.

NORMATIVA

traca2